Kycklingklubbor med dillkokt potatis och rödbetor med citron

Här lagar jag dubbel mängd kyckling och kokar mer potatis än vad som går åt för att det ska räcka till nästa dag.
Tom Sjöstedt
Kycklingklubbor med dillkokt potatis och rödbetor med citron
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 8 kycklingklubbor - (à ca 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Potatis

  • 1,3 kg potatis
  • 2 msk dillfrön
  • 2 msk dill - grovhackad
  • 0,5 citron
  • 1 msk olivolja

Rödbetor med citron

  • 600 g rödbetor
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Gnid in kycklingklubborna med olja, chilipulver, salt och peppar. Lägg dem i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, 70° innertemperatur. Beräkna ca 30 min. Spara 4 klubbor till middag dagen efter.

  2. Potatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten med dillfrön.Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.Spara 500 g potatis till morgondagen.  Blanda resten av potatisen med citronskal, dillfrön, dill och olja.

  3. Rödbetor: Koka betorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär  dem i klyftor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda betorna med citronskal, olja, citronsaft, socker och salt.

  4. Servera kycklingen med potatis och rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?