Kycklinggryta med vitt vin, chorizo, selleri och bönor

Recept på en fantastisk kycklinggryta med vitt vin, chorizo, selleri och bönor. Grytan kan förberedas dagen före. Vänta med att lägga i korv, bönor och selleri till strax före servering.
Petra Lindstrand
Sophie Berlin

Kycklinggryta

  • 1 kyckling - (ca 1 1/2 kilo)
  • 500 g kycklingklubbor
  • 4 msk olivolja
  • 3 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk soltorkade tomater - (540 g)
  • 2 rosmarinkvistar
  • 5 dl vitt vin - torrt
  • 2,5 l vatten
  • 400 g cocktailchorizo - färska
  • 1 tsk salt
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 förp vita bönor - stora, (370 g)
  • 5 stjälkar selleri

Garnering

  • grönt från sellerin

Tillbehör

  • potatispuré

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 4 bitar. Bryn bitarna och kycklingklubborna i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och peppar.

  2. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja. Lägg över i grytan. Häll av oljan från tomaterna och lägg dem i kastrullen.

  3. Lägg i rosmarin. Häll på vin och vatten. Låt koka under lock ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Ta upp kycklingen och låt den svalna något. Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av köttet.

  5. Ta upp rosmarinen och mixa buljongen slät med mixerstav. Låt koka ihop tills ca 3 liter återstår. Krydda med 1 tsk salt och vinäger.

  6. Lägg korvarna i buljongen och låt koka ca 5 min.

  7. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skär sellerin i grova bitar, ca 1 x 1 cm. Blanda ner selleri, bönor och kycklingkött i grytan och avsluta med att strö över de hackade selleribladen. Servera grytan med potatispuré.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!