Kycklinggryta med tomat och bönor
Koktid:
Aktiv tid c:a 25 minuter
Kycklinggryta med tomat och bönor är en snabblagad gryta som passar perfekt som fredagsmys.
Ingredienser
-
600 g
kycklinglårfiléer
-
2 tsk
spiskummin
- mald
-
1 tsk
salt
- + 1 tsk
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
250 g
steklökar
-
4
vitlöksklyftor
-
2 msk
rapsolja
- + 1 msk
-
1 förp
tomater
- krossade (500 g)
-
3 dl
vatten
-
1 tärning
hönsbuljong
-
2 förp
bönor
- blandade (à 380 g)
-
250 g
körsbärstomater
- gärna i olika färger
-
1 dl
jalapeño
- inlagd
Garnering
-
koriander
Tillbehör
-
gräddfil
-
nachos
Gör så här
-
Putsa och fläk ut kycklinglårfiléerna. Krydda dem med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop filéerna.
-
Skala steklöken. Skala och skiva vitlöken.
-
Bryn kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över den i en gryta. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills de har fått fin färg. Lägg löken i grytan. Häll på krossade tomater och vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp och sjud under lock ca 20 min.
-
Spola av bönorna med kallt vatten. Halvera tomaterna. Grovhacka jalapeñon. Blanda ner bönor, tomater och jalapeño i grytan och koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.
-
Repa bladen från koriandern och strö dem över grytan. Servera med gräddfil och nachos.