Kycklinggryta med svamp - recept

Rustik och smakrik gryta på kycklinglår, som får extra god smak av champinjoner och bacon.

Mitt Kök
Kycklinggryta med svamp - recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår - ca
  • 2 msk smör
  • 120 g jägarbacon
  • 200 g champinjoner - små
  • 1 purjolök
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 1 paprika - gul
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • salt
  • peppar
  • 2 msk vetemjöl - eller majsstärkelse

Till servering

  • potatis - eller ris, kokt

Till servering

  • persilja och rosmarin - färsk

Gör så här

  1. Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör.

  2. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.

  3. Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.

  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.

  5. Koka potatis eller ris.

  6. Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök