Kycklinggryta med soltorkade tomater

En krämig kycklinggryta av soltorkade tomater och lårkött som är extra smakrikt. Till detta serveras en varm zucchinisallad. Vardagslyxig kyckling!

Kycklinggryta med soltorkade tomater
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfiléer
  • 0,5 burk tomater - strimlade marinerade soltorkade (à 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g zucchini
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl råris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av. Krydda insidan på köttet med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg på en bit soltorkad tomat och ett oreganoblad. Vik ihop köttbitarna och fäst eventuellt med tandpetare. Bryn kycklingen hopvikt på båda sidorna i 1 msk olja.

  2. Skala och pressa över vitlöken och lägg i resterande soltorkade tomater. Repa över 1/2 kruka oregano. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt.

  3. Skär zucchinin i bitar. Krydda med 1/2 tsk salt. Bryn den i 1 msk olja. Servera grytan med zucchini och råris.

Vad tyckte du om receptet?