Kycklinggryta med soltorkade tomater
Fett: 25g
Protein: 34g
Kolhydrater: 53g
En krämig kycklinggryta av soltorkade tomater och lårkött som är extra smakrikt. Till detta serveras en varm zucchinisallad. Vardagslyxig kyckling!
Ingredienser
-
450 g
kycklinglårfiléer
-
0,5 burk
tomater
- strimlade marinerade soltorkade (à 200 g)
-
2
vitlöksklyftor
-
1 kruka
oregano
-
1 tärning
hönsbuljong
-
2,5 dl
matlagningsgrädde
-
400 g
zucchini
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
3 dl
råris
Gör så här
-
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av. Krydda insidan på köttet med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg på en bit soltorkad tomat och ett oreganoblad. Vik ihop köttbitarna och fäst eventuellt med tandpetare. Bryn kycklingen hopvikt på båda sidorna i 1 msk olja.
-
Skala och pressa över vitlöken och lägg i resterande soltorkade tomater. Repa över 1/2 kruka oregano. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt.
-
Skär zucchinin i bitar. Krydda med 1/2 tsk salt. Bryn den i 1 msk olja. Servera grytan med zucchini och råris.