Kycklinggryta med fläsk och salvia
Fett: 20g
Protein: 40g
Kolhydrater: 0g
Recept på enkel och smal kycklinggryta med fläsk och salvia. Åtta vitlöksklyftor låter kanske mycket, men var inte orolig, de blir milda och goda när de får koka med i kycklinggrytan. Samtidigt ger vitlöken grytan supergod smak.
Kycklinggryta
-
4
kycklingklubbor
- (ca 1,2 kilo)
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
8
vitlöksklyftor
-
1 förp
tomater
- krossade (500 g)
-
1
squash
- (300 g)
-
150 g
rökt fläsk
- eller bacon
-
10
salviablad
- färska
-
3 dl
bulgur
-
1 påse
sallad
- blandad (150 g)
Gör så här
-
Skär kycklingklubborna i lår och ben och ta bort skinnet. Bryn dem i en stekgryta tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
-
Skala vitlöksklyftorna. Låt steka ca 1 minut. Häll över tomatkross. Låt koka ca 10 min.
-
Ansa och tärna squashen. Blanda ner den i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt.
-
Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av. Strimla salvian.
-
Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning. Strö fläsk och salvia över grytan och servera den med bulgur och sallad.