Kycklinggryta med fläsk och salvia

Recept på enkel och smal kycklinggryta med fläsk och salvia. Åtta vitlöksklyftor låter kanske mycket, men var inte orolig, de blir milda och goda när de får koka med i kycklinggrytan. Samtidigt ger vitlöken grytan supergod smak.
Allt om Mat
Recept på kycklinggryta med fläsk och salvia som får fin röksmak av fläsk.
Recept på kycklinggryta med fläsk och salvia som får fin röksmak av fläsk. Foto: Lina Eriksson

Kycklinggryta

  • 4 kycklingklubbor - (ca 1,2 kilo)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 1 squash - (300 g)
  • 150 g rökt fläsk - eller bacon
  • 10 salviablad - färska
  • 3 dl bulgur
  • 1 påse sallad - blandad (150 g)

Gör så här

  1. Skär kycklingklubborna i lår och ben och ta bort skinnet. Bryn dem i en stekgryta tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala vitlöksklyftorna. Låt steka ca 1 minut. Häll över tomatkross. Låt koka ca 10 min.

  3. Ansa och tärna squashen. Blanda ner den i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt.

  4. Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av. Strimla salvian.

  5. Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning. Strö fläsk och salvia över grytan och servera den med bulgur och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!