Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kycklinggryta med curry

Recept på krämig kycklinggryta med bland annat curry, crème fraiche och paprika som är supergod, mättande, och mycket enkel att göra. Servera med t ex bröd, ris eller bulgur och en grönsallad.
Mitt Kök
Kycklinggryta med curry
Kycklinggryta med curry
Kycklinggryta med curry
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 - 2 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk japansk soja

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. 

  3. Stek kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa med ca 2 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Servera grytan med ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök