Kycklinggryta med curry

Recept på krämig kycklinggryta med bland annat curry, crème fraiche och paprika som är supergod, mättande, och mycket enkel att göra. Servera med t ex bröd, ris eller bulgur och en grönsallad. 

Mitt Kök
Kycklinggryta med curry
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 - 2 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk japansk soja

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. 

  3. Stek kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa med ca 2 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Servera grytan med ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök