Kycklinggryta - lättlagat recept på smakrik gryta

Recept på krämig kycklinggryta med bland annat curry, creme fraiche och paprika som är supergod, mättande, och mycket enkel att göra. Servera med t ex bröd, ris eller bulgur och en grönsallad.
Mitt Kök
Foto: Åsa Dahlgren
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 600 kyckling
  • 1 röd paprika
  • 2 gula lökar
  • 50 g smör
  • 3 msk curry
  • 5 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk soja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 dl ris - till servering

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Koka upp riset efter anvisningarna på förpackningen.

  3. Skär kycklingfiléerna i bitar.

  4. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  5. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa.

  6. Tillsätt grädde, crème fraiche, soja och peppar. Låt småputtra en stund, smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök