Kycklinggryta med citron och timjan

Sötman från honung och russin kompletterar den syrliga citrussmaken i denna underbara kycklinggryta.

Allt om Mat
Kycklinggryta med citron och timjan
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk honung - flytande
  • 3 msk sultanrussin
  • 10 kvistar timjan - gärna back- eller citrontimjan
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala med potatisskalare. Finstrimla skalet och pressa saften ur halva citronen.

  2. Blanda kycklingbitarna med citronskal och pressad vitlök. Bryn dem i olja i en gryta ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ringla över honungen och bryn under omrörning ca 1 minut.

  3. Tillsätt russin, timjan, citronsaft och vatten. Sjud grytan under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Tillaga couscous enligt förpackningens anvisning. Servera till kycklinggrytan.

Vad tyckte du om receptet?