Kycklinggryta med citron och timjan

Sötman från honung och russin kompletterar den syrliga citrussmaken i denna underbara kycklinggryta.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk honung - flytande
  • 3 msk sultanrussin
  • 10 kvistar timjan - gärna back- eller citrontimjan
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala med potatisskalare. Finstrimla skalet och pressa saften ur halva citronen.

  2. Blanda kycklingbitarna med citronskal och pressad vitlök. Bryn dem i olja i en gryta ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ringla över honungen och bryn under omrörning ca 1 minut.

  3. Tillsätt russin, timjan, citronsaft och vatten. Sjud grytan under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Tillaga couscous enligt förpackningens anvisning. Servera till kycklinggrytan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!