Kycklingfiléer med zucchinipasta

Kyckling stekt med citron och citronpeppar tillsammans med tagliatelle på zucchini. Zucchinitagliatellen, även kallad zucchinipasta, ska helst serveras i varma tallrikar, den kallnar fort. Använd gärna både gul och grön zucchini.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 1 citron - finrivet skal
  • 1 tsk rapsolja

Tagliatelle

  • 2 zucchini - gula
  • 2 zucchini - gröna
  • 2 tsk salt

Örtröra

  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor - skivade
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 citron
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 0,5 dl salladslök - finhackad
  • 3 msk basilika - finhackad
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 skivor fullkornsbröd

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och klappa in citronskalet. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja i en stekpanna. Lägg på ett tättslutande lock och stek på medelvärme ca 8 min på båda sidor tills de får fin färg. Efterstek ca 10 min tills kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70°. Håll filéerna varma.

  2. Ansa och skär zucchinin i långa, tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Strö över salt och låt stå ca 15 min. Lägg skivorna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt dem rinna av.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs nötterna lätt gyllenbruna under omrörning ca 1 minut. Lägg i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt citronsaft, vatten och örter och rör om.

  4. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kycklingfiléer och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!