Kycklingfilé tonnato


En klassisk rätt som också är perfekt buffémat. Både kycklingen och såsen går att förbereda dagen före, låt då kycklingen kallna och förvara den sen i fonden i kylen. Ugnsrostad ­delikatesspotatis smakar gott till.

Mitt Kök
Kycklingfilé tonnato

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 7 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 citron - pressad saft
  • 10 pepparkorn
  • 1 gul lök
  • flingsalt
  • peppar - nymald

Dressing:


  • 1 burk tonfisk i vatten - à 185 g
  • 2 msk kapris
  • 3 sardellfiléer
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 dl crème fraiche
  • flingsalt
  • peppar - nymald

Till garnering:


  • persilja - kapris och citron

Gör så här

  1. Dressingen: Låt tonfisken rinna av. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Putsa kycklingen. Koka upp ­vatten och fond i en traktörpanna. Tillsätt citronsaft, pepparkorn och klyftad lök. Sjud kycklingen i fonden under lock, 6-7 minuter. Ta upp och låt kallna.

  3. Skiva kycklingen och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par t­immar före servering. Täck över och förvara i kylen.

  4. Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök