Recept från Mitt kök
Kycklingfilé tonnato
En klassisk rätt som också är perfekt buffémat. Både kycklingen och såsen går att förbereda dagen före, låt då kycklingen kallna och förvara den sen i fonden i kylen. Ugnsrostad delikatesspotatis smakar gott till.
Ingredienser
-
600 g
kycklinglårfilé
-
7 dl
vatten
-
3 msk
kycklingfond
-
1
citron
- pressad saft
-
10
pepparkorn
-
1
gul lök
-
flingsalt
-
peppar
- nymald
Dressing:
-
1 burk
tonfisk i vatten
- à 185 g
-
2 msk
kapris
-
3
sardellfiléer
-
0,5 dl
majonnäs
-
1,5 msk
citron
- pressad
-
1 dl
crème fraiche
-
flingsalt
-
peppar
- nymald
Till garnering:
-
persilja
- kapris och citron
Gör så här
-
Dressingen: Låt tonfisken rinna av. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
-
Putsa kycklingen. Koka upp vatten och fond i en traktörpanna. Tillsätt citronsaft, pepparkorn och klyftad lök. Sjud kycklingen i fonden under lock, 6-7 minuter. Ta upp och låt kallna.
-
Skiva kycklingen och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par timmar före servering. Täck över och förvara i kylen.
-
Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.