Kycklingfilé på squashbädd

Utmärkt till vardags för stora och små, men också på buffébordet när det är fest!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 squash - gula eller gröna (ca 500 g)
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk kycklinggrillkrydda - chicken & steak (Santa Maria)
  • 2 dl mozzarella - riven (125 g)
  • 3 msk rosmarinblad
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skär squashen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Pensla grönsakerna med hälften av oljan. Dela varje kycklingfilé i två bitar. Krydda dem och grönsakerna med grillkrydda.

  3. Lägg squash- och tomatskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg på kycklingbitarna. Strö över ost och rosmarin. Ringla över resten av oljan.

  4. Sätt fatet mitt i ugnen. Stek 15–20 min eller tills kycklingen är färdig (68° innertemperatur). Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!