Kycklingfilé med bacon och stekt gurka

En rätt som också fungerar bra när du vill laga och duka upp för många. God med nykokt potatis – gärna färsk – till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gurka
  • 1 knippa gräslök
  • 3 msk olja
  • 1 msk senap - ljus, fransk
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Strimla baconet. Knaperstek och låt det att rinna av på hushållspapper.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem först i smör på båda sidor över god värme, efterstek därefter på mycket svag värme under lock 12–15 min.

  3. Klyv gurkan på längden. Skrapa ur kärnorna med en tesked och skär den i stavar.

  4. Hacka gräslöken och blanda hälften av den med olja, senap och vatten.

  5. Ta upp och låt den stekta kycklingen vila under folie innan den skärs upp.

  6. Stek snabbt upp gurkstavarna med en ny smörklick och lägg upp den med kycklingen. Häll över den lilla senapsdressingen och strö över det stekta baconet och hackad gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!