Kycklingfärsskålar med jordnötssås

Kycklingfärsskålar med jordnötssås serveras på buffébordet som plockmat eller som varmrätt tillsammans med till exempel en nudelsallad.
Foto: Helèn Pe / BMB

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 salladslökar
  • 1 bit ingefära - ca 5 cm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 gemsallad

Sås

  • 1,5 dl jordnötssmör - osötat crunchy, t ex Green choice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och riv ingefära och vitlök, Kärna ur och finhacka chilin. Blanda kycklingfärsen med lök, ingefära, vitlök, chili och ägg. Krydda med salt och peppar.

  2. Lossa 16 stora blad från gemsalladen. Forma färsen med blöta händer till små rullar och tryck ner dem i salladsbladen.

  3. Sås: Koka upp vattnet med sockret så att det löses upp. Häll det heta vattnet över jordnötssmöret och rör till en jämn sås. Tillsätt soja, lime och chiliflakes. Krydda med salt.

  4. Lägg salladsskålarna på grillen och grilla dem indirekt under lock ca 10 min. Vänd dem och grilla direkt med köttsidan nedåt 3–4 min tills de fått fin färg och färsen är genomgrillad.

  5. Lägg skålarna på ett fat och garnera med koriander. Servera dem med jordnötssåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!