Quesadillas med kycklingfärs med mild ädelost, spenat samt rödkålsallad

Kycklingfärsquesadillas med mild ädelost, spenat samt rödkålsallad kan både serveras som lunch och middag. När osten smälter gör den att bröden "klibbas" ihop. Använd två stekspadar om det är svårt att vända quesadillas i stekpannan.   
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk rapsolja - + 2 msk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g hasselnötter
  • 1 förp tortillabröd - (340 g)
  • 140 g ädelost - mild (Kvibille)
  • 100 g spenat - färsk

Rödkål

  • 300 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk bladpersilja - grovhackad

Gör så här

  1. Rödkål: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med vinäger och salt och knåda den med händerna tills den börjar mjukna ca 5 min. Tillsätt olja, honung och peppar. Blanda i persilja.

  2. Stek kycklingfärsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Grovhacka nötterna.

  3. Fördela färsen på hälften av tortillabröden. Smula över osten och strö på nötter och spenat. Lägg på de andra tortillabröden och tryck till.

  4. Stek quesadillas i omgångar i stekpanna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Skär dem i snibbar och servera med rödkålsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!