Kycklingcurry med kikärter

En del av kikärterna mosas i såsen och bidrar till att den blir lite simmigare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör - eller olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Kikärtsröra

  • 2 purjolökar
  • 400 g kikärter
  • 2 tsk röd currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär ett snitt nästan igenom kycklingfiléerna och vik upp dem som schnitzlar. Skölj och strimla purjolökarna.

  2. Spola kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa 1/4 av ärterna med en gaffel.

  3. Stek kycklingen i smör eller olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  4. Ta upp dem och fräs purjolöken snabbt i pannan. Rör i currypasta, alla kikärter och kokosmjölken. Låt det koka ihop någon minut. Smaksätt med salt. Servera kikärtsröran tillsammans med kycklingen och kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!