Kycklingcurry med frukt

Mangopuré finns i små glasburkar på barnmatshyllan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g bakpotatis

Fyllning

  • 600 g kycklinglår - urbenade
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 3 schalottenlök - finhackade
  • 2 vitlöksklyfta - finhackade
  • 1 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 2 tsk Maizenaredning - ljus
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 135 g mangopuré
  • 1 tsk salt
  • 2 äpple
  • 1 dl persilja - hackad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Salta och fräs den i smör 5–6 min, tills den är genomstekt. Fräs lök, vitlök och curry i smör 2–3 min under omrörning.

  2. Strö över redning. Rör om och tillsätt matlagningsgrädde, sambal oelek, mangopuré och salt. Sjud ca 2 min utan lock.

  3. Tärna äpplet. Tillsätt kyckling, äpple och persilja. Röran kan förberedas och värmas strax före servering. Klicka den i potatisen och servera gärna med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!