Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw
Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw passar både som lunch och middag. Paprika- och chilipeston har en fyllig paprikasmak och en fin touch av chili. Den ger en bra skjuts till det milda kycklingköttet.
Ingredienser
-
2
kycklingfiléer
- (à 125 g)
-
1 msk
smör
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1
tomat
-
2
hamburgerbröd
- stora
-
1
gemsallad
-
1 dl
paprika- och chilipesto
- (Zeta)
Cole slaw
-
150 g
grönsaksblandning
- strimlad, t ex med morot, rödbeta och broccoli
-
1 dl
yoghurt
- turkisk
-
0,5 dl
majonnäs
-
1 tsk
citron
- pressad
-
2 krm
salt
Gör så här
-
Cole slaw: Blanda grönsaks-blandningen med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt.
-
Klyv kycklingfiléerna så att det blir två tunna filéer av varje filé. Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
-
Skär tomaten i tjocka skivor. Låt den steka med kycklingen ca 1 minut på varje sida.
-
Rosta hamburgerbröden i brödrost. Fördela salladen på brödens undersidor. Lägg på kyckling, tomat och klicka på pesto. Lägg på brödlocken och servera burgarna med cole slaw.