Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw passar både som lunch och middag. Paprika- och chilipeston har en fyllig paprikasmak och en fin touch av chili. Den ger en bra skjuts till det milda kycklingköttet.

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tomat
  • 2 hamburgerbröd - stora
  • 1 gemsallad
  • 1 dl paprika- och chilipesto - (Zeta)

Cole slaw

  • 150 g grönsaksblandning - strimlad, t ex med morot, rödbeta och broccoli
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citron - pressad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Cole slaw: Blanda grönsaks-blandningen med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt.

  2. Klyv kycklingfiléerna så att det blir två tunna filéer av varje filé. Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär tomaten i tjocka skivor. Låt den steka med kycklingen ca 1 minut på varje sida.

  4. Rosta hamburgerbröden i brödrost. Fördela salladen på brödens undersidor. Lägg på kyckling, tomat och klicka på pesto. Lägg på brödlocken och servera burgarna med cole slaw.

Vad tyckte du om receptet?