Kycklingburgare Key West

Recept på riktigt smakrika kycklingburgare. Kan göras plattare så kan de stekas färdigt i pannan.

Elisabeth Johansson
Kycklingburgare Key West
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk koriander - hackad
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd

Sweet chilidressing

  • 2 dl crème fraiche - eller grekisk yoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd - se recept
  • 8 blad romansallad - späda
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • koriander
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda färsen med salladslök, vitlök, liemskal, koriander, sweet chili och salt. Forma färsen till hamburgare i en hamburgerform eller i en utstickare, 7–8 cm i diameter.

  2. Blanda mjöl och vitpeppar på en tallrik. Vispa upp ägget och lägg ströbrödet i en mindre skål. ­Panera burgarna genom att först doppa dem i mjöl- och pepparblandningen, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.

  3. Bryn burgarna på medelvärme i olja ca 2 min på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  5. Dela bröden och stek eller grilla snittytorna. Lägg på kyckling­burgarna, dressing och sallad. Servera med avokadoklyftor, lime, koriander och lite extra sweet ­chilisås.

Vad tyckte du om receptet?