Kyckling satay med jordnötssås

Denna kycklingrätt brukar vara omtyckt av hela familjen, liten som stor.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 180 g jordnötter - naturella
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk ingefära - färsk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 400 g kokosmjölk - krämig
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt
  • peppar

Marinad

  • 1 dl teriyakisås
  • 700 g kycklingbröstfilé
  • salt
  • peppar

Till serveringen

  • jasminris - kokt, sallad, limeklyfta och hackade, rostade jordnötter

Gör så här

  1. Jordnötssås: Rosta jordnötterna i en medelvarm stekpanna tills de får fin färg. Rör om under tiden. Skala och hacka lök och ingefära. Fräs lök, ingefära och sambal oelek i en gryta med oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt 150 gram av jordnötterna, kokosmjölk, honung och majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjuda 5 i minuter. Mixa såsen med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan göras helt klar och sedan värmas vid serveringen.

  2. Sätt ugnen på grill, 225 grader. Häll teriyakisåsen i en plastpåse. Skär kycklingfiléerna i 2 centimeter stora bitar och lägg ner i påsen. Gnid runt marinaden. Låt marinera i 30 minuter. Ta upp köttet och trä upp på dubbla blötlagda trägrill- spett. Salta och peppra köttet. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grilla i mitten av ugnen, totalt cirka 10 minuter. Vänd efter halva tiden.

  3. Servera med kokt jasminris, limeklyfta, jordnötssås, sallad och hackade rostade jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!