Kyckling picante empanadas

Kyckling picante empanadas smaksätts med habanerochilipulver i stället för färsk habanero som i orginalreceptet. Färsk habanerochili är svår att handskas med, pga dess styrka.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats empanadasdeg - se recept

Fyllning

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 400 g kycklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g persilja - hackad
  • 1 msk timjan
  • 2 tsk habanerochilipulver
  • 2 tsk salt
  • 200 g vattenkastanjer

Tomatsås

  • 1 gul lök - stor
  • 4 soltorkade tomater - marinerade
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk habanerochilipulver
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och pressa över vit-löken. Tillsätt persilja, timjan och chili och blanda väl. Täck formen med plastfolie och låt marinera i kylen ca 1 timme.

  2. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i olja ca 3 min. Häll över krossade tomater och tillsätt timjan, paprikapulver, chili och salt. Låt puttra under lock ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Häll tomatsåsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.

  4.  Ta upp och skär kycklingköttet i små tärningar. Hacka vattenkastanjerna. Blanda kyckling och vattenkastanjer med tomatsåsen.

  5. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg kycklingröra på varje degplatta.

  6. Vik ihop och tryck till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.

  7. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Recept: Mariana Ling

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!