Kyckling picante empanadas

Kyckling picante empanadas smaksätts med habanerochilipulver i stället för färsk habanero som i orginalreceptet. Färsk habanerochili är svår att handskas med, pga dess styrka.

Kyckling picante empanadas
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats empanadasdeg - se recept

Fyllning

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 400 g kycklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g persilja - hackad
  • 1 msk timjan
  • 2 tsk habanerochilipulver
  • 2 tsk salt
  • 200 g vattenkastanjer

Tomatsås

  • 1 gul lök - stor
  • 4 soltorkade tomater - marinerade
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk habanerochilipulver
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och pressa över vit-löken. Tillsätt persilja, timjan och chili och blanda väl. Täck formen med plastfolie och låt marinera i kylen ca 1 timme.

  2. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i olja ca 3 min. Häll över krossade tomater och tillsätt timjan, paprikapulver, chili och salt. Låt puttra under lock ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Häll tomatsåsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.

  4.  Ta upp och skär kycklingköttet i små tärningar. Hacka vattenkastanjerna. Blanda kyckling och vattenkastanjer med tomatsåsen.

  5. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg kycklingröra på varje degplatta.

  6. Vik ihop och tryck till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.

  7. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Mariana Ling