Kyckling- och svampwok

Ostronskivling passar särskilt bra till den här kyckling- och svampwoken, men den går att byta ut mot t ex champinjoner.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 200 g ostronskivling
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl teriyakisås - på flaska (Santa Maria) + till servering
  • 1 dl koriander - hackad
  • 1 citron - finstrimlat eller rivet skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 couscous - eller bulgur portioner

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 1 1/2 cm stora bitar. Skär svampen i bitar.

  2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingbitarna under omrörning ca 5 min. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Häll över teriyakisåsen och efterstek under lock 3–5 min.

  3. Garnera woken med koriandern blandad med citronskal och pressad vitlök. Servera med kokta gryn och extra teriyakisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!