Kyckling- och majssoppa

Superenkelt recept på kyckling- och majsoppa som är klar på en kvart med buljong, grädde, majs och färdiggrillad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 2 burkar majs - (à 340 g)
  • 1,3 l hönsbuljong - tärning + vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 kyckling - grillad
  • 4 bladpersilja - kvistar

Tillbehör

  • 8 bröd - mjukt, skivor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Låt majsen rinna av och mixa den. Koka upp buljong och grädde och tillsätt lök och majs. Låt koka under lock ca 10 min. Smaka av soppan med salt.

  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och tärna köttet. Strimla persiljan.

  3. Fördela kyckling och persilja i tallrikar och häll den heta soppan över. Servera med bröd. Tips! Du som vill äta vegetariskt kan ersätta kycklingen med kryddstekta quornfiléer och välja grönsaksbuljong istället för hönsbuljong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!