Kyckling- och grapesallad med yoghurtdressing

Förbered grapefrukten i förväg och köp färdiggrillad kyckling så hinner du både göra förrätt och umgås med gästerna. En fräsch och lätt rätt före en pastarätt med gräddig skogssvampsås. Serverar du fruktsallad till dessert så låt det vara annan frukt än citrus.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 blodgrape
  • 2 kycklingfiléer - stekta

Dressing

  • 2 msk matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk rapsolja

Garnering

  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 200 g bladspenat - färsk

Gör så här

  1. Skär bort skalet från grapefrukten med en vass kniv. Filéa frukten genom att skära ut fruktköttet utan att få med några hinnor.

  2. Skär kycklingen i 4 cm stora bitar. Vispa yoghurt, vitlök, citron och lite olja till en dressing och blanda ner kycklingen.

  3. Lägg kyckling, grapefrukt och spenat i små skålar. Salta och peppra och servera omgående.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!