Kyckling- och chorizoragu

Recept på kyckling- och chorizoragu. Du kan även göra ragun med kycklingfärs så går det ännu snabbare.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g chorizo
  • 300 g pasta - t ex tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver - rökt
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 tsk citron - pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kyckling och korv i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stor gryta ca 2 min. Blanda ner lök, vitlök och korv och låt steka ytterligare ca 3 min.

  3. Krydda med paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på tomaterna. Skölj ur burken med 1/2 dl vatten och häll i grytan. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt citronsaften. Låt sjuda ca 5 min.

  4. Servera ragun med pasta och sallad.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!