Kyckling- och avokadosallad med getostsnitt

God och fräsch kyckling- och avokadosallad med getost. Receptet går utmärkt att dubblera om gästerna blir fler än fyra.
Eta Kroon
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 200 g sparris - grön
  • 150 g sockerbönor
  • 200 g tomater - små
  • 1 knippa rädisor
  • 120 g sallad - blandad
  • 2 avokador
  • 1 msk citron - pressad

Dressing

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk dijonsenap - ljus
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk rödlök - finhackad
  • 0,5 tsk oregano

Tillbehör

  • 100 g getost
  • 8 skivor baguette
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryn den runt om i 1 msk smör i omgångar. Strö på 1 tsk salt. Sänk värmen och efterstek kycklingen under lock ca 5 min, tills den är genomstekt.

  2. Dressing: Vispa ihop vinäger, vatten, senap, äggula, socker och salt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Blanda ner rödlök och oregano i dressingen.

  3. Bryt av det nedersta på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Stek sparris och sockerbönor i 1 msk smör på svag värme 2-3 min. Strö på 1/2 tsk salt.

  4. Skär tomaterna i halvor. Skiva rädisorna. Riv salladen i bitar. Halvera, kärna ur och skiva avokadon. Häll över citronsaft. Sätt ugnen på 225°.

  5. Bred osten på brödet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honung. Gratinera i övre delen av ugnen 4-5 min.

  6. Fördela sallad, sparris, bönor, tomater, rädisor, avokado och kyckling på fyra tallrikar. Ringla dressingen över och lägg getostsnittarna ovanpå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!