Kyckling med varma jordgubbar

Till kyckling med varma jordgubbar används tunt skivad kyckling som finns färdig att köpa. Snabbt och enkelt!
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé - tunnskivad
  • 800 g potatis - gärna små
  • 2 zucchini
  • 1 l jordgubbar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 200 g fetaost
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrapa ­eller skala potatisen. Skär den i skivor. Ansa och skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Ansa och skär jordgubbarna i halvor eller fjärdedelar. Kärna ur och finhacka chilin. Skär osten i bitar. Fördela jordgubbar, chili och ost i ugnssäkra formar. Häll över 1 msk vinäger och strö på 1 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Ställ formarna på plåten vid ­sidan om potatis och zucchini och låt dem stå ca 10 min.

  4. Stek kycklingen i 1 msk olja tills den är genomstekt, ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Servera kycklingen med de ­varma jordgubbarna, potatis och zucchini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!