Kyckling med två sorters grönpeppar

Kyckling med två sorters grönpeppar, både torkad och inlagd som smaksätter såsen. Kycklingen är först brynt och sedan kokt i gräddsky.
God kyckling med peppar.
God kyckling med peppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 550 g kycklingfilé - gärna med skinn
  • 1 tsk grönpeppar - torkad + 0,5 tsk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konjak - eller torr sherry
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 2 msk grönpeppar - inlagd
  • 1 msk balsamvinäger - vit

Tillbehör

  • potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med smulad grönpeppar och salt. Bryn kycklingen i smör på båda sidor.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Låt vitlöken fräsa med kycklingen ca 1 minut. Häll över grädde och vatten och tillsätt konjak, fond, grönpeppar och vit balsamvinäger.

  3. Ugnsbaka tills kycklingen är klar (70° innertemperatur) ca 20 min. Garnera med lite smulad grönpeppar. Servera med potatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!