Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kyckling med två sorters grönpeppar

Kyckling med två sorters grönpeppar, både torkad och inlagd som smaksätter såsen. Kycklingen är först brynt och sedan kokt i gräddsky. 

Kyckling med två sorters grönpeppar
Kyckling med två sorters grönpeppar
Kyckling med två sorters grönpeppar
God kyckling med peppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 550 g kycklingfilé - gärna med skinn
  • 1 tsk grönpeppar - torkad + 0,5 tsk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konjak - eller torr sherry
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 2 msk grönpeppar - inlagd
  • 1 msk balsamvinäger - vit

Tillbehör

  • potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med smulad grönpeppar och salt. Bryn kycklingen i smör på båda sidor.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Låt vitlöken fräsa med kycklingen ca 1 minut. Häll över grädde och vatten och tillsätt konjak, fond, grönpeppar och vit balsamvinäger.

  3. Ugnsbaka tills kycklingen är klar (70° innertemperatur) ca 20 min. Garnera med lite smulad grönpeppar. Servera med potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?