Kyckling med tomat och mozzarella

Mozzarella och varma tomater är gott tillsammans vintertid. Riv osten i bitar som man ofta gör i Italien.
Berit Paulsson
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 0,5 dl bladpersilja
  • 1 mozzarella - (125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger

Tillbehör

  • 3 dl bulgur

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning.

  2. Putsa och skär kycklingen mitt itu. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.Grovhacka persiljan. Låt mozzarellan rinna av och skär den i grova bitar.

  3. Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg i tomater och lök. Stek 1 minut till. Häll på vatten och balsamvinäger och låt koka upp. Strö över persilja och mozzarella. Servera med bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!