Kyckling med tapenadepasta och nötter

Kyckling med pasta och egengjord tapenade. Här hackas ingredienserna till tapenade-såsen i stället för att finfördelas i mixer. Det går snabbt och blir både vackert och gott.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 dl svarta oliver - kärnfria (75 g, gärna taggiasca-)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 4 kycklingfiléer - (500 g)
  • 250 g pasta - t ex linguine
  • 1 dl västerbottensost - grovt riven
  • 1 dl valnötskärnor - hackade, (ca 60 g)
  • 1 msk pinjekärnor
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Strimla basilikan och persiljan. Dela oliverna. Skala och skiva vitlöken tunt. Tvätta citronen och riv skalet fint. Vänd ihop allt med 2 tsk olivolja.

  2. Krydda kycklingfiléerna med 1 tsk salt.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en panna. Stek filéerna under lock 4–5 min på varje sida. Köttsaften ska vara klar och inte rosa när du skär i kycklingen. Ta upp kycklingen.

  4. Låt olivhacket fräsa några minuter i pannan.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpack- n-ingen och låt den rinna av i ett durkslag 
(spara 1 dl av kokspadet).

  6. Blanda pastan med tapenadesåsen. Vänd ner kokspad, ost och nötter. Smaka av med flingsalt och peppar. Servera med kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!