Kyckling med spenat och ädelost

Kyckling med spenat och ädelost är extra festlig vardagsrätt som lagas i ugnen. Servera med potatismos eller ugnsbakad potatis och sallad.

Kyckling med spenat och ädelost
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 65 g spenat
  • 100 g ädelost - rumstempererad
  • 1 ägg
  • 1 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 1 tsk paprikapulver

Tillbehör

  • 700 g potatis - mjölig
  • 1 dl mjölk
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka hälften av spenaten, spara resten till servering. Blanda den hackade spenaten med osten. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och tryck in spenat- och ostblandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt.

  2. Blanda pankon med paprikapulver och 2 msk olja. Vispa upp ägget, pensla filéerna med ägg. Strö över pankoblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.

  3. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av nästan allt vatten men spara ca 1 dl i botten av kastrullen. Mosa potatisen med potatisstöt och blanda med mjölk och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera kycklingen med resten av spenaten och potatismos.

Vad tyckte du om receptet?