Kyckling med spenat och ädelost

Kyckling med spenat och ädelost är extra festlig vardagsrätt som lagas i ugnen. Servera med potatismos eller ugnsbakad potatis och sallad.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 65 g spenat
  • 100 g ädelost - rumstempererad
  • 1 ägg
  • 1 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 1 tsk paprikapulver

Tillbehör

  • 700 g potatis - mjölig
  • 1 dl mjölk
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka hälften av spenaten, spara resten till servering. Blanda den hackade spenaten med osten. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och tryck in spenat- och ostblandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt.

  2. Blanda pankon med paprikapulver och 2 msk olja. Vispa upp ägget, pensla filéerna med ägg. Strö över pankoblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.

  3. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av nästan allt vatten men spara ca 1 dl i botten av kastrullen. Mosa potatisen med potatisstöt och blanda med mjölk och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera kycklingen med resten av spenaten och potatismos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!