Kyckling med sötmandel

Kycklingfiléer med med mandel och morötter.

Astrid Wormbs
Kyckling med sötmandel
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 2 dl sötmandel
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter - stora
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1 tsk timjan

Tillbehör

  • couscous
  • ärtor

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Grovhacka den och rosta i torr, het stekpanna tills den fått fin färg.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i små tärningar.

  3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och bryn dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat så länge.

  4. Fräs lök, vitlök och morötter i 1 msk smör ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i pannan och häll på vatten. Tillsätt fond och timjan. Låt puttra under lock 10-15 min tills kycklingen är genomkokt.

  5. Strö över mandel och servera med couscous och ärter.

Vad tyckte du om receptet?