Kyckling med skinka och tomat

Kyckling med skinka och tomater. Avorioris eller pasta är gott att servera till. Italienskinspirerad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g kycklingfiléer - stora
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 80 g lufttorkad skinka
  • 2 tomater
  • 1 kruka basilika - färsk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra och bryn dem hastigt i olivolja. Ta upp dem och linda skinka runt om filéerna.

     Lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Sätt ugnen på 200°. Hacka tomaterna och strimla bladen från basilikan. Lägg dem över kycklingen.

  3. Rör ut crème fraiche med vitlök och salt. Fördela crème fraiche över, så jämt som möjligt. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.

     Servera pasta eller avorioris till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!