Kyckling med rosmarin och vitlök

Lättlagad rätt med allt i en form. Välj små potatisar så går det fortast.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatisar - små
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk havssalt - + 0,5 tsk
  • 0,5 tsk rosmarin - torkad
  • 450 g kycklingfilé
  • 0,5 tsk rosmarin - torkad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 röd lök
  • 10 vitlöksklyftor - hela
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta potatisarna och dela dem i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form med olja. Blanda om och strö på salt och rosmarin. Stek dem i ugnen ca 20 min.

  2. Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Blanda dem med salt, rosmarin och peppar. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. När potatisen har stekt sina 20 min, ta ut formen och blanda ner kyckling, lök och vitlök. Stek ytterligare ca 20 minuter. Blanda eventuellt om någon gång under tiden.

  3. Ljumma vatten med buljongtärning så den löser sig. Häll det över kycklingen och stek ca 5 min i ugnen. Servera med en sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!