Kyckling med persikobulgur

Kyckling till fest och vardag. Det här receptet må se långt ut, men det är enkelt – vi lovar!
Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk oregano - torkad
  • 0,5 msk smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

sås

  • 1 stor citron - + till bulguren
  • 2 dl matyoghurt

Bulgur

  • 2 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 stor rödlök
  • 2 avokador
  • 2 persikor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Krydda kycklingfiléerna med 2 tsk oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn filéerna runt om i 1 msk smör 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen 15–20 min eller till 68° innertemperatur. Skiva filéerna.

  3. Sås: Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv ner 1 tsk skal i yoghurten (spara citronen till bulguren) och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Bulgur: Koka bulguren med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i en sil.

  5. Skölj och skär gurka och paprika smått. Skala och finhacka löken. Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i mindre bitar. Finhacka persiljan.

  6. Blanda bulgur med grönsaker, avokado, persikor och persilja. Tillsätt 2 msk olja, pressa i 5 msk citronsaft och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!