Kyckling med paprika och fetaost

Kyckling med paprika och fetaostkräm. Kycklingfiléer serverade med bulgur, paprika och en kräm på fetaost.
Kyckling med paprika och fetaost
Kyckling med paprika och fetaost Foto: Sidsel Clement

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer - (500 g)
  • 1 stor citron
  • 1 kruka oregano - basilika eller persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 röda paprikor
  • 2 paprikor - gula
  • 2 dl kesella
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar om 
ca 3 cm.

  2. Skrubba citronen i ljummet vatten.  
Riv skalet och pressa 3 msk saft i en 
stor skål. Plocka oreganon (spara lite 
till garnering), finhacka och tillsätt till skålen. Tillsätt 1 msk olja och pressa 
i 2 vitlöksklyftor. Lägg kycklingbitarna 
i marinaden.

  3. Koka bulguren enligt anvisningen 
på  förpackningen. Tillsätt en buljong-tärning i kokvattnet.

  4. Skölj, kärna ur och finstrimla papri
korna. Stek dem i  1 msk olja 5 min.

  5. Stek den marinerade kycklingen 
i 2 msk olivolja ca 10 min. Krydda med 
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

  6. Rör ihop  kesella och fetaost i en skål.

  7. Blanda kyckling, bulgur och  paprika. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 msk citronsaft. Garnera med den sparade oreganon. Servera med fetaostkrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!