Kyckling med olika frukter

Kyckling tillsammans med plommon, äpplen och citron. Lårfilén kan bytas mot kycklingfilé eller benfritt fläskkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör - eller flytande margarin
  • 4 plommon
  • 2 äpplen
  • 0,5 citron
  • 3 dl ris
  • 1 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.

  2. Dela varje lårfilé i två delar. Krydda och stek dem runt om i smör i en stekpanna.

  3. Kärna ur plommon och äpple och skär dem i bitar. Tvätta citronen i varmt vatten och skiva den.

  4. Lägg ner frukten i stekpannan med kycklingen och låt den steka klart. Det tar ca 10 min. Servera med riset och en klick matyoghurt. Ca 430 kcal per portion: 8 g fett • 32 g protein • 56 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!