Kyckling med morötter och vitlök

Dryga ut med paprika, purjolök och broccoli eller andra rotfrukter som du har hemma.

Anna Grandin
Kyckling med morötter och vitlök
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 500 g morötter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 citron
  • 0,5 kruka timjan

Sås

  • 0,5 kruka timjan
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken. Lägg morötter och vitlök i en ugnssäker form och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skär kycklingfiléerna i två bitar vardera. Krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen i morötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Pressa saften ur halva citronen och skär den andra halvan i skivor. Lägg citron­skivorna på kycklingen och häll över saften. Repa bladen från timjanen och strö över.

  3. Tillaga ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur.

  4. Sås: Hacka timjanen, blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.

  5. Servera kycklingen med morötter, couscous och sås.

Vad tyckte du om receptet?