Kyckling med morötter och vitlök

Dryga ut med paprika, purjolök och broccoli eller andra rotfrukter som du har hemma.
Anna Grandin
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 500 g morötter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 citron
  • 0,5 kruka timjan

Sås

  • 0,5 kruka timjan
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken. Lägg morötter och vitlök i en ugnssäker form och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skär kycklingfiléerna i två bitar vardera. Krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen i morötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Pressa saften ur halva citronen och skär den andra halvan i skivor. Lägg citron­skivorna på kycklingen och häll över saften. Repa bladen från timjanen och strö över.

  3. Tillaga ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur.

  4. Sås: Hacka timjanen, blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.

  5. Servera kycklingen med morötter, couscous och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!