Kyckling med ljummen rödkålssallad

Det går lika bra att använda hel kycklingfilé, som man skivar tunt på längden.
Kyckling med ljummen rödkålssallad
Kyckling med ljummen rödkålssallad Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé - tunnskivad
  • 700 g potatisar - stora
  • 3 msk olivolja
  • 2,5 tsk salt
  • 450 g rödkål
  • 2 röda äpplen - (à 125 g), syrliga
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 krm svartpeppar - nymald
  • 1 avokado
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

  2. Strimla rödkålen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fräs rödkålen i 1 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda ner äpplen, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fräs ytterligare ca 3 min.

  3. Pensla kycklingen med 1/2 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen i grill- eller stekpanna.

  4. Kärna ur och gröp ur avokadon och skär fruktköttet i bitar. Grovhacka nötterna. Blanda ner avokado och nötter i salladen och servera med kyckling och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!