Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kyckling med knaperstekt bacon och vit gräddsås

Recept på kyckling med knaperstekt bacon och gräddsås. Det är många som rynkar på näsan när man säger lutfisk medan kyckling oftast går hem. Här får det milda kycklingköttet sällskap av det som serveras till lutfisk, vit sås, knaperstekt bacon, ärter och grovstött kryddpeppar.

Kyckling med knaperstekt bacon och vit gräddsås
Kyckling med knaperstekt bacon och vit gräddsås
Kyckling med knaperstekt bacon och vit gräddsås
Kyckling med lutfisk-tillbehör - en god kombo! Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 minutfilé av kyckling
  • 800 g potatis
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 2 msk kryddpeppar
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 300 g gröna ärter - frysta

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär baconet i strimlor. Stek strimlorna tills de är knaprig och har fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stöt kryddpepparn i en mortel.

  2. Koka upp 3 dl vatten med buljongtärningen i en låg vid panna. Lägg i kycklingen och låt den sjuda under lock i ca 8 min tills den är genomkokt. Ta upp kycklingen och håll den varm på ett fat under lock.

  3. Häll grädden i pannan och låt koka kraftigt i ca 5 min. Red såsen med majsstärkelsen utörd i lite kallt vatten.

  4. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt potatis och ärter rinna av.

  5. Servera kycklingen med sås, potatis och ärter. Strö över bacon och rikligt med kryddpeppar.

Vad tyckte du om receptet?