Kyckling med jordgubbar

Kyckling med chèvre och jordgubbar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (500 g)
  • 1 l jordgubbar
  • 2 avokador
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 kruka mynta
  • 150 g getost
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Bryn kycklingbrösten i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Efterstek dem i ugnen 13–15 min, till 70° innertemperatur.

  3. Ansa och klyfta jordgubbarna. Skala, kärna ur och skiva avokadon.

  4. Blanda försiktigt jordgubbar, avokado, vinäger, 2 msk olja, 1/2 tsk peppar och 2 krm salt. Plocka och tillsätt myntan. Skär bort ev kanter på osten och smula över den. Servera salladen med kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!