Kyckling med ingefära och paprika

Kyckling tillsammans med färsk ingefära som gör rätten både frisk och het. Paprika ger sötma till det hela.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (á 125 g)
  • 3 ingefära - färsk, cm
  • 4 salladslökar
  • 150 g paprika - grön
  • 150 g paprika - orange
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 300 g bulgur - kokt, med persilja

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skär ingefäran i strimlor, ungefär som halva tändstickor.

  2. Ansa och skiva salladslöken. Kärna ur och strimla paprikorna.

  3. Stek kycklingen i smör så att den får fin stekyta. Tillsätt ingefära, paprika och sist salladslöken. Salta och peppra.

  4. Häll på vatten och låt koka ihop några minuter.

  5. Servera tillsammans med kokt bulgur garnerad med klippt persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!