Kyckling med färskpotatis och tomat i ugn

Allt-i-ett-mat är perfekt när du vill ha händerna lediga för andra bestyr. Här med kyckling i ugn!

Sophie Berlin
Kyckling med färskpotatis och tomat i ugn
Foto: Ulrika Pousette

Kyckling med färskpotatis och tomat i ugn

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald kruka
  • 1 gul lök
  • 800 g färskpotatis - kokt, kall
  • 500 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 0,5 kruka oregano
  • 1 msk vitvinsvinäger

Tillbehör

  • 200 g bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Skala och skiva vitlöksklyftan.

  2. Bryn kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Låt vitlöken fräsa med på slutet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Halvera eventuellt potatisen. Lägg kyckling, lök, potatis och tomater i en ugnssäker form. Repa bladen från oreganon och strö på tillsammans med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ringla över 2 msk olja och vinäger.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?