Kyckling med balsam

Kyckling med balsamvinäger och lök. Mager rätt som lämnar god plats för dessert. Varför inte en fruktsallad av färska jordgubbar och nektariner med en klick lättglass till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lökar - färska
  • 2 tomater
  • 250 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk basilika - grovhackad

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • sallad
  • vitt bröd

Gör så här

  1. Skär lök och tomater i klyftor. Bryn kycklingen runt om i olja i en stor stekpanna.

  2. Lägg i lök och tomater vid sidan om kycklingen i pannan. Låt det fräsa någon minut.

  3. Häll balsamvinäger över kycklingen, löken och tomaterna. Krydda alltsammans med salt och peppar.

  4. Lägg på ett lock och låt allt eftersteka på svag värme ca 10 min. Strö över basilikan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!