Kyckling med bacon

Kyckling lindad i bacon och med en god kräm gjord på créme fraiche och basilika.
Allt om Mat
Kyckling med bacon

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 1 bacon - (140 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Basilikakräm

  • 200 g färskost - naturell, light
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,25 dl gräslök - hackad
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • klyftpotatis
  • sallad

Gör så här

  1. Kräm: Mixa ihop alla ingredienser till krämen med mixerstav eller i matberedare. Förvara kallt till serveringen.

  2. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit.

  3. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 min, tills innertemperaturen är 70°. Servera kycklingen med basilikakräm, klyftpotatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?