Kyckling med apelsin och ingefära

Kyckling med apelsin och ingefära är god vardagsmat. Färdigstrimlad kyckling är praktiskt. Apelsin, chili och ingefära är smaker som passar fint tillsammans. Kycklingfond kan bytas ut mot 1/2 hönsbuljongtärning.
Kyckling med apelsin och ingefära.
Kyckling med apelsin och ingefära. Foto: Lina Eriksson/ BMB

Ingredienser

  • 500 g kyckling - strimlad
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,5 - 1 tsk chiliflakes
  • 300 g rödkål
  • 2 apelsiner
  • 1 bit ingefära - (5 cm)
  • 250 g haricots verts
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1 msk soja - japansk
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 200 g nudlar - gärna glas-

Gör så här

  1. Lägg kyckling i en skål. Strö över majsstärkelse och chiliflakes och blanda väl.

  2. Skär rödkålen i bitar. Pressa saften ut den ena apelsinen. Skala och skär den andra i bitar. Skala och finriv ingefäran.

  3. Stek kycklingen i 1/2 dl olja i en het panna 2–3 min. Lägg ner kålen och stek ytterligare 2–3 min.

  4. Tillsätt bönor, 2 dl vatten, pressad apelsin, ingefära, kycklingfond och soja. Bräsera under omrörning ca 5 min. Lägg ner apelsinbitarna och krydda med 2 krm salt. Servera med nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!