Kyckling korma med blomkål

Recept på kyckling korma med blomkål. Den färdiga kormasåsen innehåller alla goda kryddor. Snabbt och enkelt att bara blanda ner stekt kyckling.
Kyckling korma med blomkål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 förp kormasås - färdig (300 g), systrarna Khanna
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g blomkålsris - eller hel blomkål

  • 2 msk smör
  • 1 kruka mynta
  • 4 naanbröd - (à 65 g)
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek den i 2 msk smör i en stekpanna 3 min. Blanda ner den färdiga kormasåsen och 1 1/2 dl vatten. Låt koka ca 5 min tills kycklingen är genomkokt.

  2. Skala och hacka löken. Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet eller använd färdigrivet blomkålsris.

  3. Fräs lök i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt blomkålsris. Låt fräsa ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka myntan (spara hälften till servering) och rör ner den.

  4. Servera korman med blomkålsris, naanbröd, mynta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?