Kyckling i ugn med karljohanrisotto

Enkel kyckling i ugn. Blötlägg svampen på morgonen. Halverade kycklingar förkortar tillagningstiden. Risotton får klara sig helt själv men blir ändå krämig av ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingar - färska (à ca 1,2 kilo)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk bbq-sås
  • 1 msk bbq-sås
  • 1 dl färska örter - hackade t ex basilika, timjan, salvia
  • 30 g karljohansvamp - torkad och blötlagd
  • 1 msk smör
  • 4 dl arborioris
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 200 g parmesan
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl pinjenötter - rostade

Tillbehör

  • 500 g broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.  Halvera kycklingarna. Lägg delarna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och pensla dem runt om med 1 dl BBQ-sås. Stek ca 35 min eller tills de är helt genomstekta, minst 70° innertemperatur. Pensla med 1 msk BBQ-sås och  strö över örter.

  2. Risotto: Skär svampen i bitar. Fräs den i smör. Häll i ris och fortsätt fräsa en kort stund. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda 15–20 min.

  3. Rör om och riv ner parmesanen. Peppra. Strö över pinjenötter. Servera 1/4 kyckling var med risotto och kokt broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!